Transparency Telenor

KKV Kurázsi – Korrupcióellenes elektronikus tananyag

Ahhoz, hogy egy vállalat megőrizze feddhetetlen hírnevét, elengedhetetlen, hogy szabálykövetően, felelősen, tisztességesen és az etikus normák szerint működjön és ezeket az értékeket szervezetében is érvényesítse. Képeznie kell munkatársait, hogy felismerjék, megelőzzék és megfelelően kezeljék a potenciális a veszélyhelyzeteket.

Nepotizmus, összeférhetetlenség, hatósági ellenőrzés vagy szponzorációs lehetőség kapcsán érkező tisztességtelen ajánlat – csak néhány, a nehéz helyzetek közül, amikor egy cég vezetőjének mérlegelnie kell, mi a helyes döntés. Nem minden eset könnyen felismerhető és fekete-fehér. Előfordulhat, hogy egy különleges üzleti ajánlat, ajándék vagy szponzorációs javaslat mögé rejtve érkezik egy túlságosan lekötelező ajánlat. A kis- és középvállalatok gyakran szembesülnek korrupciós veszéllyel, ám sokszor nem rendelkeznek hatékony eszközökkel az egyes helyzetek felismerésére, a következmények mérlegelésére és a megfelelő megoldás kidolgozására.

A Telenor és a Transparency International Magyarország részletes online tananyagot fejlesztett ki, mely a hazai kis- és középvállalkozásokat segíti, hogy mindennapi működésükben is érvényesíthessék a tisztességes üzleti magatartás alapelveit. A tananyag ingyenesen elérhető a következő linken:
http://elearning.transparency.hu/telenor/