Transparency Telenor

Rólunk

A Telenor Magyarország a Transparency International Magyarország 2012-ben nyilvánosságra hozott Nemzeti Integritás Tanulmányának ismeretében döntött úgy, hogy norvég anyavállalata által képviselt és hazánkban is meghonosított alapértékeket a széles nyilvánossággal, elsősorban a kkv-kkal is szeretné megismertetni. A vállalat és a korrupcióellenes civil szervezet több közös programot is indított, hogy felhívják a figyelmet a piaci szereplők felelősségére a tisztességesebb üzleti környezet érdekében.

Kezdeményezéseiket beválasztották a 2012 évi CSR Piac legjobb magyar CSR projektjei közé.

Transparency International

Küldetésünk: A TI Magyarország független, szakmai szervezetként elősegíti a korrupció megfékezését, ösztönzi az átláthatóságot és számonkérhetőséget a közhatalmi döntéshozatalban és a közpénzeket érintő folyamatokban, valamint javítja a közérdekű információk elérhetőségét.
Víziónk: A kormányzat, a politikai és az üzleti élet szereplői, és a közvélemény elítéli a korrupciót, és elzárkózik a megvesztegetési kísérletektől. A korrupciómentes közélet nyomán a közpénzek átlátható módon kerülnek felhasználásra, az állami pályázati rendszerek áttekinthetők. A közérdekű információk könnyen elérhetők vagy beszerezhetők. A közhatalmi döntéshozatal és az ahhoz kapcsolódó érdekérvényesítés (érdekképviselet, lobbizás) jól szabályozott környezetben és átlátható módon működik.
Értékeink: átláthatóság, számonkérhetőség, szakmaiság, integritás, szolidaritás, bátorság, igazságosság, demokrácia, jogállamiság, függetlenség, együttműködés

További információ: www.transparency.hu

Telenor Magyarország

“Az üzleti szférának feladata és felelőssége tenni a vállalatok etikus magatartásáért s ebben a nagyvállalatoknak élen kell járniuk. A Telenor az egész világon ugyanolyan értékeket vall. Magyarországon is célunk, hogy segítsük a tisztességes vállalati kultúra és tiszta verseny népszerűsítését, mert hiszünk benne, hogy ez hosszú távon elősegíti az ország versenyképességének növekedését. Éppen ezért nagy örömmel dolgozunk együtt a Transparency Internationallel a jövőben is, és reméljük, hogy még sok vállalat követi a példánkat.”- Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója.

A Telenor felelős vállalatirányítási elkötelezettségével kapcsolatban a következő linken talál további tájékoztatást:
http://www.telenor.hu/telenor-magyarorszag/felelos-vallalatiranyitas